Listed, Bornholm, fiskerleje, klippekyst, bindingsværkshuse

Listed er et lille fiskerleje med bare 240 indbyggere. Listed er utrolig smuk med klippekyst, hav og gamle bindingsværkshuse fra 1800 tallet.

Der er strandstier, der fører gennem både skov og over bække, og der er rig mulighed for at nyde den smukke udsigt og havet, der bruser mod klipperne.

Listed Havn er meget velbevaret, og der er dagligt kuttere og småbåde i havnen. På havnen ligger Listed Fiskerimuseum, og derudover er der et toilet med bad og mulighed for tøjvask. 

Fiskekutter i Listed
Fiskekutter i Listed

Nede ved havnen ligger også guldsmeden, Sebastian Frost samt cafe'en Bay Frost, der serverer hjemmelavet kage, kvalitetskaffe samt kølige drinks.

Listed - udsigt fra Guldsmed Sebastian Frost
Listed - udsigt fra Guldsmed Sebastian Frost

Ikke langt derfra ligger en fiskerestaurant, Hummerhytten, der udelukkende fungerer som sommerrestaurant.

Hummerhytten i Listed
Hummerhytten i Listed


Tæt på havnen ligger måske danmarks smukkest beliggende legeplads, og der er borde/bænke, hvor forældrene kan tage et hvil. I Listed er der også en lille strand med groft sand. Stranden er smukt beliggende mellem klipperne.

Legeplads i Listed
Legeplads i Listed

Læs mere her om Listed Havn

 

 

 

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus