Strande på Bornholm

Antoinette Strand
Antoinette Strand er beliggende nord for Rønne. Stranden er meget populær, men da den strækker sig temmelig langt, er der god plads til alle og gode muligheder for at finde læpladser.

Sandet er lyst og finkornet, men med lidt større sten i vandet ved strandbredden.

Antoinette Strand er ud over Balka Strand den eneste strand på Bornholm, hvor der er livreddere i højsæsonen.

Den aller nordligste lille del af stranden er nudiststrand.

Man kan komme frem til stranden af flere forskellige stikveje nord for Rønne. Der er gode parkeringsforhold ved stranden.

Arnager Strand
Arnager Strand er beliggende ved Arnager, der er et hyggeligt lille fiskerleje ca. 8 km. syd for Rønne ikke langt fra Bornholms Lufthavn.

Stranden er ikke så bred, men sandet er fint, og der er sandbud et pænt stykke ud i vandet. Bag ved stranden er der ind imellem skrænter, og klitter.

Arnager Strand begynder ved havnen, der er en ø-havn ude i vandet med danmarks længste træbro.

Balka Strand

Balka Strand er beliggende syd for Nexø og stranden her er helt fantastisk.

Balka Strand er meget børnevenlig, da man skal meget langt ud i vandet, før der bliver dybt, og der er dejlig sandbund hele vejen ud. Stranden har dejligt, hvidt og fint sand uden sten, og den er ikke uden grund blevet kåret flere gange som danmarks bedste strand.

Om sommeren er der mange forskelige aktiviteter på stranden, som f.eks. beachvolley, leje af vandcykler, kajakker og windsurfing. I højsæsonen er der livreddere på stranden.


Balka Strand strækker sig fra Balka langs hele Balka-bugten til Snogebæk. Ved Balka Strand er der kiosk og gode parkeringsforhold. Der er derudover minigolf og toiletter.


Boderne Strand
Boderne Strand ligger syd-øst for Rønne på Bornholms sydkyst. Stranden er rigtig dejlig med en skøn bred sandstrand og klitter. Man kan let finde en læplads ved klitterne, eller man kan finde en plads i selve klitterne. Vandet er rent og klart, lavvandet og meget velegnet til børn.

Man kommer til Boderne Strand ved at følge vejen mod Boderne. Først kommer man forbi en stor tøjbutik, Pia Stærmose, herefter kommer der et vandrehjem, og følger man vejen helt ned, kommer stranden til syne. Her er der gode parkeringsforhold, der er toiletter og et ishus.

Dueodde Strand
Dueodde Strand har lige som Balka Strand det mest lækre, hvide og finkornede sand, der er så blødt og fint at det ikke findes magen til ret mange andre steder. Vandet er klart og rent, men vanddybden varierer noget, da der er mange revler i vandet.

Stranden strækker sig fra Snogebæk og hele vejen rundt om sydspidsen af Bornholm. Den østligste del af stranden er nudiststrand. 

For at komme ud til stranden skal man igennem et stort klitområde, men der er en stor parkeringsplads i skoven ved "hovedstranden", hvor der er en gangbro, der fører hele vejen ned til stranden. Ved parkeringspladsen er der også en kiosk og toiletter.

Der er gode busforbindelser til stranden.

Hasle Strand
Hasle Strand er beliggende lidt syd for Hasle på den vestlige del af Bornholm. Stranden er flere kilometer lang, med dejligt sand og gode badeforhold.

I lystskoven, der ligger ud til stranden, er der gode parkeringsmuligheder samt tioletter.

Melsted Strand
Melsted Strand ligger i Melsted, der er beliggende lidt syd for Gudhjem på den østlige side af Bornholm. Hvor det ellers er klipper, der dominerer, er Melsted Strand en sandstrand omgivet af klipper med fint sand og klart vand. Stranden går fra havnen i Melsted og slutter ved Melsted Badehotel.

Nørrekås Strand
Nørrekås Strand er beliggende midt i Rønne i lystbådehavnen. Stranden er ikke så stor, men den er ideelt beliggende, hvis man gerne vil være tæt på byen.

Oprindeligt var der kun lystbådehavn, men efterhånden er der kommet mere sand til, og i dag er Nørrekås Strand en fin lille strand. Stranden løber langs Nordre Kystvej i Rønne og er således nem at komme til.

Sandkås Strand
Sandkås Strand er en af de eneste sandstrande på den nord-østlige del af Bornholm, da der her er mange klipper langs kysten. Sandkås Strand er beliggende mellem Allinge og Tejn, og er en utrolig smuk strand med et mix af klipper og sand.

På grund af beliggenheden mellem klipperne, er der god læ og storslået udsigt.

Sandvig Strand
Sandvig Strand er beliggende på Bornholms Nordspids for foden af Hammerknuden. Stranden er omkranset af klipper og grønne bakker men der er fin sandstrand, og stranden er den mest populære strand på Nordbornholm.

Stranden er let at komme til, da den ligger tæt på Sandvig by, hvor der er gode busforbindelser. Derudover er der parkeringsplads og kiosk.

Sose Strand
Sose Strand er beliggende ca. 12 km syd-øst for Rønne ikke langt fra Boderne. Stranden er en fin naturstrand bestående af høje skrænter sand og sten. På trods af en del sten, er det altid muligt at finde en vej ud i vandet, med ren sand. Stranden er ikke så bred, men den er smuk med de bagvedliggende skrænter, og så er den meget rolig og fredelig.

Stampen, Onsbæk og Galløkken
Stampen, Onsbæk og Galløkken ligger side om side i et langt strandområde lige syd for Rønne. Man kan let komme til strandende fra Rønne by, gående eller på cykel. Hvis man kommer i bil, er der gode parkeringsmuligheder ovenfor strandene.

Der er temmelig mange stejle skrænter ned mod strandene, og derfor er der flere stejle trapper, der går ned til strandene. Strandene er derfor ikke velegnede for kørestolsbrugere, gangbesværede eller hvis man ønsker at medbringe barnevogn eller klapvogn.

Strandene er ikke så brede, men der er alligevel masser af plads, og sandet fortsætter et godt stykke ud i vandet, der ind imellem brydes af store sten. Strandene er smukt beliggende med de bagvedliggende stejle grønne skrænter.

Sømarken Strand
Sømarken består af Østre Sømark og Vestre Sømark og stranden, der strækker sig så langt øjet rækker, er beliggende vest for Dueodde på Sydbornholm.

Stranden er meget varieret med store klitområder. Sandet er en smule grovere i forhold til Dueodde Strand, men her er knap så mange mennesker, og det er let at komme ned til stranden.

Vandet bliver ofte hurtigt dybt, og der er en del store sten i vandet, men det behøver ikke at være en ulempe, da specielt de større børn kan bruges stenene til at hoppe i vandet fra.

Årsdale Strand

Årsdale Strand er beliggende ved Årsdale syd for Svaneke på Bornholms østkyst. Stranden er ikke så stor og består af let rødligt, grovkornet grus. Vandet er temmelig dybt, og straden er derfor ikke så velegnet til mindre børn i forhold til de lavvandede og finkornede strande i syd. Til gengæld er det her muligt at springe i vandet fra klipperne ved stranden.

Livreddere på Bornholm
Der er uddannede livreddere på 2 strande på Bornholm, nemlig Antoinette Strand og Balka Strand. Livredderene er på strandene hver dag fra kl. 11.00 til kl. 19.00 i hele skolernes sommerferie.

Når flaget er hejst i toppen af livreddertårnet, er livredderne på vagt. Den primære zone, hvor livredderne observerer, er markeret med rød/gule flag, som står i sandet. Bad altid mellem flagene. Måske kender du rådet fra udlandet, hvor det kendte budskab lyder: "Swim between the flags".

Læs mere om bade råd på TrygFonden her

Billeder af strande på Bornholm:

Strand ved Snogebæk Balka på Bornholm
Strand ved Snogebæk/Balka i syd på Bornholm

Kyst ved Snogebæk Balka Strand med det fineste hvide sand
Kyst ved Snogebæk/Balka Strand med det fineste hvide sand

Klippestrand på nordsiden af Bornholm
Klippestrand på Nordsiden af Bornholm

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus