Kært barn har mange navne

Bornholm kaldes både Klippeøen og Solskinsøen. Klippeøen fordi de mange klipper på Bornholm er lidt af et særsyn i Danmark. Faktisk er Bornholm det eneste sted i Danmark, hvor der er klipper!

Solskinsøen kaldes ofte sådan af bornholmerne selv, men navnet er ikke helt uden grund blevet til. Bornholm er nemlig normalt det sted i Danmark med flest solskinstimer i løbet af et år, og så er det jo ikke så sært, at bornholmerne gerne vil benytte denne betegnelse.

I menuen øverst på siden kan du læse mere om Bornholm, herunder Bornholms demografi, historie og klima men også faktuelle oplysninger om turistbureauer, politi, hospital, læger m.v.

Skal du planlægge ferien på Bornholm, er det en god idé at kigge lidt nærmere på de øvrige sider. Under "Planlægning / shopping", finder du information og links til transporten til Bornholm samt overnatningsmuligheder fra hoteller, sommerhuse og campingpladser for blot at nævne nogle af dem. I menupunktet "Ferie på Bornholm" er der masser af tips og gode råd til forskellige ferieformer, ligefra cykelferie til campingferie på Bornholm, der er informationer om strande og havne og derudover er der masser af information til en aktiv ferie på Bornholm, uanset om man er til løb, cykling, klatring, golf, lystfiskeri eller noget helt andet. Her kan du også læse om forskellige events, som finder sted på Bornholm.

Når planlægningen er ved at være på plads, er der masser af inspiration at hente til at få den mest fantastiske ferie på Bornholm. Læs om alle seværdighederne og se, hvilke butikker, der er på øen. Bornholm er ikke så stor en ø, men vi lover dig, at der er nok at se og opleve til mange ugers besøg.

Vi håber, at du med denne side kan blive lidt klogere på, hvad der er af muligheder på Bornholm. Husk også at tjek vores Bornholmerforum ud. Det er gratis at benytte forummet, men man skal være oprettet som medlem. Her kan du skrive med andre, der selv er ved at planlægge ferien til Bornholm, du kan skrive med bornholmere, der kender øen bedre end deres egen bukselomme, og du kan læse en masse om aktuelle begivenheder.


God fornøjelse og velkommen til eXploreBornholm :)

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus