Bornholms Middelaldercenter, Middelaldermarked og Ildnat på Hammershus

Bornholms Middelaldercenter er beliggende ikke langt fra Østerlars Rundkirke, på en 15 ha stor grund i naturskønne omgivelser. Middelaldercenteret arbejder med tiden fra år 1300-1450.

Den store befæstning har været under opbygning i 2 år og består bl.a. af 2 porttårne og løbegang, der omkranser gårdens hovedbygninger. I midten er der et 10 meter højt tilflugtstårn, hvor man kan se helt til kystlinien ved Gudhjem. Derudover består Bornholms Middelaldercenter af landbobebyggelse med masser af aktiviteter for børn og voksne. Her er åbne værksteder, og man kan selv få lov at prøve kræfter med datidens arbejdsmetoder. Her er alt lige fra tøjvaskning, madlavning, fremstilling af våben, bueskydning, kanonshow og meget andet. 

Bornholms Middelaldercenter har åbent fra april til oktober.

I højsæsonen er der masser af aktiviteter og særarrangementer.

Middelaldermarked
Der er middelaldermarked dagligt fra kl. 10-17 fra 18. - 30. juli. Her har "handelsfolk" fra nær og fjern slået handelsboder op, hvor hammerslag fra sølvsmeden blander sig med musik. Bålene blusser i ildstederne og børnene leger.

Der er gøglere med fakler og en omrejsende teatertrup. Rejs tilbage til fortiden - tilbage til middellderen, og oplev den helt specielle stemning Bornholms Middelaldermarked.

Ildnat på Hammershus
To gange i juli måned arrangerer Bornholms Midelaldercenter i samarbejde med Naturstyrelsen "Ildnat" på Hammershus. Det bliver et brag af en aften med musik, Action Art teater, kæmpedukker, ildshow og til slut fyrværkeri. Kom og oplev dette helt specielle arrangement med Hammershus som kulisse.

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus