Bornholms Museum

Bornholms Museum er beliggende på Sct. Mortensgade i Rønne. Oprindeligt var det en gammel sygehusbygning, som i 1894 blev overtaget af museet og senere, i 1921-1923 blev museet udvidet. I dag består museet derudover af nærliggende ejendomme, der nu også er en del af Bornholms Museum.

Museet er statsanerkendt kulturhistorisk museum, og museet er derfor forpligtet til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle.

Udstillinger
På museet finder man samlinger om stenalderen og helt op til nyere tid. Der er spændende udstillinger fra stenalderen, bronzealderen, jernalderen, vikingetiden, kirkeinventar, etnografisk samling, 2. verdenskrig på Bornholm, Bornholmerure og søfart, og derudover flere midlertidige udstillinger.

Bornholms Museum's hjemmeside kan man læse om de aktuelle udstillinger, og derudover kan man læse om de forskellige perioder i historien. 

Der er yderligere 3 museer, der er afdelinger til Bornholms Museum, nemlig Bornholms Landbrugsmuseum (Melstedgård), Erichsens Gård og Keramikmuseet Hjorths Fabrik. Der er stor rabat at hente ved køb af billetter til alle 4 museer.

 

 

 

 

 

 

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus