Brændesgårdshaven - Dyrepark, legeland og vandland på Bornholm

Brændesgårdshaven er beliggende på Bornholms østlige halvdel et stykke undefor Svaneke inde i landet og er et kæmpe hit for børn. Der skal betales entré ved indgangen, men til gengæld er alle forlystelser herefter gratis. 

Haven er en kombination af en dyrepark, et legeland og et vandland. Vandet i vandlandet er opvarmet, så husk derfor at medbringe badetøj og håndklæder, hvis turen går til Brændesgårdshaven, også selvom vejret ikke er perfekt til solbadning.

Haven er Danmarks ældste legeland, og er hyggelig at gå rundt i for både store og små. Ca. i midten af haven er der en stor sø, hvor man kan låne en robåd og sejle ud hele familien.   

Vandland
Om sommeren er vandlandet virkelig noget, der trækker. Vandlandet er på 6.000 m2, og der er bassiner, der passer til alle aldre. Der er også både store og små vand rutchebaner og store gummi ringe, som man kan flyde på.

Der kan hurtigt gå mange timer i vandlandet, men skulle man blive sulten undervejs, er der en stor kiosk, hvor der er mulighed for at købe både mad og drikke. Derudover kan man medbringe sin egen mad, som kan indtages på den store solterasse, der ligger ud mod bassinerne. Her er der borde, stole og parasoller.

I vandlandet er der gode omklædningsrum med brusere og gode toiletter. 

Dyrepark
I den tilhørende dyrepark er der både kæledyr som kaniner, marsvin og geder, men der er også mere eksotiske dyr som silkeaber, kata lemur, næsebjørne og Zebramangusta

Legeland
Rundt omkring i Brændesgårdshaven er der forskellige legeredskaber som f.eks. hoppeborg, gynger, vipper og et stort klatreland.

Underholdning fra scenen
Hver eftermiddag i højsæsonen er der underholdning og trylleshow fra scenen, der er beliggende bagerst i haven. Showet er som de øvrige aktiviteter gratis, når entréen er betalt.

Butikker, kiosker m.v.
Ud over den store kiosk i vandlandet, er der flere andre kiosker og butikker rundt omkring i Brændesgårdshaven. Her kan man købe alt fra is, slik, mad og drikke til postkort, badetøj og meget andet.

I hele haven er der opstillet borde og bænke, hvor man kan nyde den medbragte mad eller måske en is.

Man kan snilt få en hel dag til at gå i Brændesgårdshaven, og hvis man beholder sit armbånd på (som man får ved indgangen) kan man for bare 25 kr. komme igen en anden dag.

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus