Oluf Høst Museet - samling af Oluf Høsts malerier

Oluf Høst Museet er beliggende centralt i Gudhjem, Løkkegade 35, og er opkaldt efter den meget kendte kunstner Oluf Høst. Museet er det hus, som Oluf Høst boede i sammen med sin familie fra 1929 til 1966.

Museet består af en fin samling af Oluf Høsts malerier, skitser og tegninger. Til det smukke hus er der også en helt fantastisk have med 3 terasser med høje klippevægge.

På den øverste terasse er der en smuk udsigt over Gudhjem og havet, og her ligger også Oluf Høsts sommeratelier.

Længere nede i haven ligger et atelier mere samt et børnehus, hvor børn i alle aldre kan komme ind og tegne og male med akvarel.

På museet er der desuden en museumsbutik med bl.a. postkort, plakater, bøger og gaveartikler, og der er en biograf, der viser film om mennesket og kunstneren Oluf Høst.

Oluf Høst Museet har åbent fra maj til september, og det er muligt at få en guide med rundt på museet. Oluf Høst Museet er let at komme til med bus eller i bil. Der er en stor parkeringsplads lige ved museet.

 

 

 

 

 

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus