Seværdigheder, attraktioner og museer på Bornholm

Selvom Bornholm er en forholdsvis lille ø, byder øen på et hav af forskellige serværdigheder, attraktioner og museer.

Naturen er helt enestående og er en attraktion i sig selv, men derudover byder Bornholm på masser af kultur og oplevelser for både børn og voksne.

Besøg f.eks. Bornholms Middelaldercenter, hvor du kan deltage i et af de mange åbne værksteder på samme måde som i middelalderen, eller besøg Bornholms Kunstmuseum, der ud over den smukke beliggenhed med havudsigt byder på fantastisk kunst og mange særudstillinger.

Eller gå på opdagelse i NaturBornholm og lad børnene prøve en el-bil, oplev det store akvarie med fisk fra Østersøen eller se de spændende film om bl.a. Bornholms historie der går 18 mio. år tilbage i tiden.

Sejl en tur ud til Christiansø og oplev havet, klipperne, de smukke fredede bygninger og det helt specielle plante- og fugleliv.

Oplev Almindingen, herunder f.eks. Ekkodalen og Rytterknægten. Eller se de mange spændende udstillinger på Grønbechs Gård.

Besøg de smukke rundkirker, eller tag picnickurven med til fantastiske Hammerhus, hvor madkurven kan nydes med udsigt til borgruin og hav.

Det er umuligt at nævne alt, hvad Bornholm byder på, men i menuen til venstre kan du finde mere om nogle af de fantastiske attraktioner, som Bornholm byder på. En ferie på Bornholm MÅ inkludere et besøg på nogle af de steder, der gør Bornholm til noget helt specielt.

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus