Færge og fly til og fra Bornholm

Færger

Der er 1 færgeselskab der sejler til og fra Bornholm. Her kan du læse om mulighederne for at komme til Bornholm med færge.

BornholmerFærgen

Den hurtigste vej med BornholmerFærgen er med hurtigfærge via Ystad i Sverige. Bornholmerfærgen sejler dagligt mellem Ystad i Sverige og Rønne på Bornholm og overfartstiden er sat til 1 time og 20 minutter. Hurtigfærgen Leonora Christina varetager ruten og i højsæsonen indsættes derudover hurtigfærgen Villum Clausen.

Ud over de 2 hurtigfærger sejler færgen Povl Anker ligeledes mellem Ystad og Rønne. Overfartstiden med Povl Anker er sat til 2 timer og 30 minutter.

Det er også muligt at komme til Bornholm fra Køge på Sjælland. Overfartstiden er beregnet til ca. 5 timer og 30 minutter og der sejles om natten. Man kan booke en køje på færgen, så man er udhvilet, når man kommer frem.

Ud over de nævnte ruter besejler BornholmerFærgen også ruten Rønne-Sassnitz. Overfartstiden er sat til 3 timer og 30 minutter.

Her kan du se dagens aktuelle afgange og ankomster til/fra Rønne.

Man kan let komme til Ystad i egen bil, med tog eller med bus. Du kan læse mere om tog og bus til og fra Ystad i menuen til venstre.

Du kan finde alle deres afgange og booke billet på BornholmerFærgens hjemmeside

Christiansøfarten:
Christiansøfarten sejler til Christiansø fra både Gudhjem og Allinge. Turen mellem Gudhjem og Christiansø tager ca. 55 minutter og sejlturen Allinge-Christiansø tager ca. 40 minutter.

Du finder tider, priser og kan booke billet på Christiansøfartens hjemmeside

Fly

Hvis man ønsker at flyve til Bornholm, flyves der til Bornholms Lufthavn, der er beliggende lidt uden for Rønne.

Indenrigs er der daglige afgange fra og til København, og det er Danish Air Transport, der varetager ruten. Flyvetiden på ruten København-Rønne er ca. 35 minutter.

Der er flere udenrigs ruter til og fra Bornholm, specielt i højsæsonen. Se aktuelle destinationer på Bornholms Lufthavns hjemmeside.

Flybilletter mellem København og Rønne kan bookes på Danish Air Transport


Faciliteter m.v. i Bornholms Lufthavn
Det er muligt at leje bil i lufthavnen fra Avis, Bornholms Biludlejning, Hertz og Europcar.

Der er derudover bl.a. en restaurant i lufthavnen, der har åbent dagligt fra kl. 10-17.

Hvis du vil vide mere om faciliteter m.v. i lufthavnen kan du læse mere på hjemmesiden for Bornholms Lufthavn

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus