Tog, bus og taxa på Bornholm

Tog

Der er gode togforbindelser fra København og stationer i Øresundsregionen (f.eks. Kastrup Lufthavn) til Ystad færgehavn. Der er flere daglige afgange, og toget, der kører via Øresundsbroen, tager kun lidt over en time fra hovedbanen til færgeterminalen i Ystad, hvorfra BornholmerFærgen sejler til Rønne.

Du kan finde afgange og priser på DSB's hjemmeside, hvor du også kan bestille billetter. Her skal du angive Rønne som ankomststed, så får du prisen på hele turen inkl. færgebillet.

Bus

Bornholmerbussen
Bornholmerbussen kører med en del daglige afgange mellem Københavns Hovedbanegård og Ystad i Sverige, hvorfra BornholmerFærgen sejler.

Fra København finder man stoppestedet overfor Tivoli i Bernstorffsgade, og bussen kører direkte til færgen i Ystad via Øresundsbroen. Bornholmerbussens ankomst tider passer med afgangstiderne for BornholmerFærgen. Bussen sejer ikke med over, så man skal gå fra færgehavnen til færgen.

Det tager ca. 1 time og 10 minutter med Bornholmerbussen fra København til Ystad.

Det anbefales at bestille billet til Bornholmerbussen i forvejen. Dette kan gøre på tlf. +45 44 68 44 00 eller på Bornholmerbussens hjemmeside.

Med bus på Bornholm
BAT afvikler bustrafikken på Bornholm med ruter rundt på hele øen.

Priser:
1-dagskort (24 timer), alle zoner - 150 kr.
7-dages kort, alle zoner - 500 kr.
Pensionister halv pris

Du finder alle ruter på BAT's hjemmeside

Taxa

Det er let at få fat i en taxa på Bornholm. Du kan enten ringe til et af taxiselskaberne, eller du kan tage en taxa fra en af de faste holdepladser ved enten færgeterminalen i Rønne eller ved Bornholms Lufthavn uden for Rønne.

Østerlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus